Alex Dowsett zal naast Chris Froome rijden terwijl hij contact onderhoudt met Israel Start-Up Nation

Watch-button

Alex Dowsett zal ter ondersteuning van Chris Froome rijden, aangezien hij zijn contract bij Israel Start-Up Nation heeft verlengd.

De Brit had geen contract meer voor 2021 in een moeilijk jaar voor renners die werk probeerden te vinden voor volgend seizoen, maar na het winnen van de allereerste Grand Tour-etappe van het team in de Giro d’Italia, gaat Dowsett verder met het Israëlische WorldTour-team.

Nadat hij bij ISN kwam toen ze zijn oude team, Katusha-Alpecin, overnamen, zal Dowsett nu nog twee jaar bij het team doorbrengen, aangezien Grand Tour-ster Chris Froome komt over van Ineos Grenadiers.

Dowsett zei: “Met het team onderweg zijn is erg leuk. Ik word vaak een tijdritspecialist genoemd, en het zal voor altijd een discipline zijn waar ik van hou, maar ik heb het gevoel dat ik veel meer waarde heb voor een team vanwege mijn sterke punten als een leidende man. Het team dat we hadden voor de UAE Tour, Tirreno-Adriatco en de Giro was zo samenhangend en zo leuk om deel uit te maken. Dit is waar ik de komende twee jaar het meest enthousiast over ben. ”

Dowsett pakte een opmerkelijke etappezege in de Giro d’Italia van dit jaar en reed solo om te winnen van de kopgroep, het eerste succes in een grote ronde sinds Israel Start-Up Nation zich bij de WorldTour had aangesloten.

Mede-eigenaar van het team Sylvan Adams zei: “Alex schreef geschiedenis door de eerste Grand Tour-etappe van ISN te winnen. Maar net zo belangrijk is dat hij een geweldige teamgenoot is, met leiderschapskwaliteiten die zijn mederijders motiveren en begeleiden. Hij wordt echt gewaardeerd door zijn teamgenoten en het management van ons team.

Dowsett voegde toe: “Voor mij is dit jaar een hoogtepunt niet verrassend de achtste etappe van de Giro d’Italia, iets wat ik niet had kunnen doen zonder het team, hun sponsors, de directeuren en mijn teamgenoten. Het was slechts een kwestie van tijd voordat een van de teams van ISN de eerste WorldTour en Grand Tour-overwinning van het team veiligstelde, en ik ben vereerd dat ik het teamlid kon zijn dat dat aan de lijn heeft geleverd. ”

De 32-jarige uit Essex, die in het nieuwe jaar voor het eerst vader wordt, heeft ook ambitieuze plannen voor eind 2020.

Deze week maakte Dowsett bekend dat hij zal proberen zijn uurrecord terug te vorderen van Victor Camepenaerts.

Na het record in 2015 kort vast te houden voordat hij het verloor aan Bradley Wiggins, zal Dowsett het op 12 december opnieuw proberen op het Manchester Velodrome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*